Projecten

Bruggen

Als risicodragende hoofdaannemer of co-maker in toonaangevende projecten ontwerpt, fabriceert en monteert Solidd complexe (beweegbare) stalen bruggen, eventueel inclusief bewegingswerken en besturing.

Geen brug te ver of te complex

Als expert in dynamisch belaste, beweegbare staalconstructies, ontwerpen, fabriceren en monteren we bij Solidd alle soorten (met name) beweegbare stalen bruggen, eventueel inclusief bewegingswerken en elektrotechnische besturing. Dat doen we als risicodragende hoofdaannemer of als co-maker. Vanwege de opbouw uit stalen platen zijn de meest uitdagende architectonische vormen mogelijk, ondanks het soms reusachtige constructieformaat.

Efficiënte en innovatieve oplossingen

Door onze jarenlange ervaring en expertise voldoen we tot in elke detail aan de strenge wet- en regelgeving in de bruggenbouw. Samen met de opdrachtgever komen we in elk specifiek project tot de meest efficiënte en innovatieve staaloplossing, waarbij aandacht is voor gebruik, beheer en onderhoud.

Complete, bedrijfsvaardige oplevering

Bij Solidd beschikken we over vrijwel alle expertise om op unieke locatie aan het Prinses Margrietkanaal in eigen beheer een complete brug te ontwerpen en te bouwen. Met een computergestuurde (CNC-)snijmachine, eigen materieel voor machinale bewerking en de beschikking over een conserveringshal kunnen we het volledige product naar de projectlocatie transporteren. Daar wordt de brug door onze montagemedewerkers en partners voor bewegingswerken en elektrotechnische aansturing veilig gemonteerd en bedrijfsvaardig opgeleverd.

Stuwen en sluizen

Solidd is deskundig in complexe trajecten voor nieuwbouw van (primaire) waterkeringen, maar houdt zich vooral bezig met (complexe) renovaties van niet-seriematige stuwen en sluizen in de grote Nederlandse vaarwegen.

Nieuwbouw en renovatie

Een stuw of een sluis kenmerkt zich door uiterste precisie in maatvastheid en waterdichtheid. Bij Solidd denken we graag mee in complexe trajecten voor nieuwbouw van deze waterkeringen. We richten ons echter met name op (vaak risicovolle) renovaties van kleine tot zeer grote niet-standaard stuwen en sluizen in de grote vaarwegen van Nederland.

Tijdelijke constructies

We beschikken over ruime expertise op het gebied van tijdelijke constructies op locatie. Die zijn vaak noodzakelijk om het te renoveren object in onze geconditioneerde productiehal te kunnen inspecteren en waar nodig aan te passen.

Werkzaamheden op locatie

Onze vakmensen hebben de specifieke kennis en kunde om bijvoorbeeld bewegingswerken op locatie te renoveren of compleet te vernieuwen.

Kranen

Solidd heeft jarenlange expertise in de verwerking van hoogwaardig staal tot onderdelen voor complete kranen in de haven- en offshore-industrie. Daarbij wordt gewerkt volgens alle internationale protocollen ten aanzien van kranenbouw.

Halffabricaten voor kranen

Voor de haven- en offshore-industrie verwerken we hoogwaardig staal volgens internationale protocollen tot hoogwaardige onderdelen voor complete container- of havenkranen.

Hoogwaardige constructies

Elke kraan is anders en vraagt om een zo licht mogelijke constructie. Bij Solidd kenmerken we ons door slimme oplossingen, een flexibele houding en korte lijnen in het productieproces, waardoor de kwaliteitsborging tijdens het gehele traject wordt bewaakt.

Uitgekiende ontwerp-optimalisatie

Gedurende het hele traject, van aanvraag tot realisatie, staan we in nauw contact met de opdrachtgever, om te komen tot een zo hoog mogelijk kwaliteit van het te leveren product.

Offshore renewables

Voor de offshore renewables sector richt Solidd zich op het realiseren van werktuigbouwkundige projecten op het gebied van hulp-, installatie- en transport tools. Solidd heeft een breed scala aan specialisten in dienst voor het ontwerpen, engineeren, uitv

Projecten en Flexibiliteit

Solidd kenmerkt zich als projectenorganisatie met eigen staalconstructiefaciliteiten direct gelegen aan het Prinses Margrietkanaal. Door alle staalconstructiefaciliteiten onder één dak te hebben ontstaat maximale flexibiliteit en toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Van snijden en lassen tot verspanen. De meeste van onze projecten worden ter plaatse afgerond. Ons serviceteam staat klaar om alle soorten ondersteuning uit te voeren, inclusief machinale bewerking op locatie.

Best for project

Door de innovatiekracht binnen Solidd komen we vaak tot verrassend slimme oplossingen. Die besparen niet alleen tijd en geld, maar zorgen er ook voor dat er veilig gewerkt, geïnstalleerd en getransporteerd kan worden. Alles staat in het teken van een succesvolle projectrealisatie.

Certificering en opleiding

De offshore-machines van vandaag de dag vereisen een hoog niveau van normen en certificeringen. Deze kennis onderhouden en vergroten wij door het continu opleiden en trainen van onze hooggekwalificeerde specialisten.

Machinale bewerkingen

Solidd Steel Structures kan alle voorkomende machinale bewerkingen, zoals vlakken, lineboringen, maar ook het kleinere draai- en freeswerk, voor zowel de bruggenbouw, als de offshore verrichten

Solidd Steel Structures beschikt over zelf ontwikkelde mobiele kotter- en freesapparatuur waarmee ook op locatie bewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

Service & Onderhoud

Solidd nu ook voor onderhoudswerkzaamheden aan bruggen en sluizen

Solidd Steel Structures is vooral bekend als producent van beweegbare bruggen, stuwen en sluisdeuren, maar nu ook ingericht op assetmanagement in Noord-Nederland. Het preventief en correctief onderhouden van brug-en sluiscomplexen.

Solidd wil met deze service & onderhoudstak graag laten zie dat we met een frisse, vernieuwende en voorspellende manier naar onderhoud kijken. Inmiddels hebben we zo’n 100 objecten in Noord-Nederland in onderhoud. Bruggen en sluizen in het buitengebied, maar ook grote en belangrijke complexen zoals de Prinses Margrietsluis bij Lemmer en zeesluis Farmsum. Daarnaast hebben we de Ketelbrug in de A6 in onderhoud en hebben we daar het afgelopen jaar een aantal systemen vervangen, zodat hij weer klaar is voor de toekomst. Van alle markten thuis dus!

Onze monteurs zijn het hele jaar door bezig alle complexen optimaal in conditie te houden, waarbij de hinder voor weg- en scheepvaartverkeer tot een minimum wordt beperkt. Indien een monteur op basis van zijn kennis problemen in de toekomst verwacht, zullen wij een onderbouwd advies uitbrengen om optimalisatie door te voeren. Voorkomen is beter dan genezen. In overleg met onze opdrachtgevers maken wij gebruik van de nieuwste technieken met betrekking tot monitoring, zodat de techniek een voorspellend advies kan geven. Slimme sensoren en onderhoud op afstand zijn voorbeelden hiervan.

Solidd is vooruitstrevend en denkt mee over moderne oplossingen met behoud van het menselijke contact. Wij zijn goed vertegenwoordigd in geheel Noord-Nederland en brengen een gezonde portie noordelijke nuchterheid met ons mee.

Bij een gedegen en professionele onderhoudsorganisatie hoort een goed werkende 24/7 consignatiedienst. Solidd heeft hiervoor de juiste middelen en daarmee sinds enkele jaren richting gegeven aan een robuuste en capabele consignatiedienst. Vaste klanten of nieuwe klanten, we staan voor u klaar. Niet eerst een opdrachtbon, maar wanneer nodig, direct het probleem oplossen om vervolg- en nevenschade tot een minimum te beperken. We stappen direct in de bus en leggen alles digitaal vast, terwijl we het probleem verhelpen. U kijkt desnoods digitaal op afstand mee via de middelen die onze monteurs ter beschikking hebben. Zo hebben we het afgelopen jaar voor diverse gemeenten een aantal acute problemen opgelost.

Spreekt bovenstaande verhaal u aan en wilt u kennis maken met deze dynamische club, neem dan contact op met: 
Jeroen Nieboer, projectleider service & onderhoud; https://www.solidd.eu/contact/

  • ISO 9001
  • EN ISO 3834-2
  • EN 1090-1
  •  VCA**
  •  CO² prestatieladder