Terug

Ontwerp/Realisatie

Solidd trad bij dit project op als hoofdaannemer. Vanuit deze rol heeft Solidd de gehele uitvoeringscoördinatie op locatie behartigd, het projectmanagement ingevuld en een bijdrage geleverd aan het omgevingsmanagement.

De Sânsleatbrêge ligt in de hoofdtoegangsweg naar Terherne. In de periode tussen demontage van de oude brug en montage van de gerenoveerde brug is een noodbrug ingezet om hinder voor de omgeving te verminderen. De noodbrug was toegankelijk voor alle soorten verkeer en werd op werkdagen één keer per dag geopend om de beroepsvaart te laten passeren. Tijdens een drietal stremmingsweekenden was de noodbrug niet toegankelijk. Tijdens deze weekenden is een veerpont voor fietsers en voetgangers ingezet waarvoor tijdelijke aanlandingsplekken zijn gerealiseerd.

In verband met duurzaamheidsdoelstellingen van de Provincie Friesland zijn delen van het brugdek, de hameistijlen en de balanspriemen hergebruikt. Delen die einde levensduur naderden zijn vervangen, daarnaast zijn diverse verstevigingen aangebracht en de aandrijvingen volledig vernieuwd. Met deze ingrepen is een significante levensduurverlenging gerealiseerd (de brug heeft na de renovatie opnieuw een levensduurverwachting van 50 jaar gekregen), zonder dat daarbij de volledige constructie is vervangen.

Technische specificatie Sânsleatbrêge

LENGTE

BREEDTE

HOOGTE

GEWICHT

Brugdek16,5m18,1m1,7m77T
Hameistijlen (2x)2,3m1,7m13,5m26T p/s
Balanspriemen (2x)19,9m1,4m1,5m66T p/s

  • ISO 9001
  • EN ISO 3834-2
  • EN 1090-1
  •  VCA**
  •  CO² prestatieladder