Terug

Uitdaging

Rijksmonument en één van de meest geroemde bruggen van Amsterdam moest gerenoveerd worden en dat terwijl het drukke verkeer gewoon doorgang moest vinden. Speciaal hiervoor heeft Solidd Steel Structures een naastliggende hulpbrug ontworpen en geëngineerd, nl. een dubbele klapbrug met uitwisselbaar elektrisch hydraulisch bewegingswerk, geschikt voor fietsers, voetgangers, autoverkeer, trams en bussen.

Solidd is samen met VBK Noord verantwoordelijk voor vervanging van het gehele dek en funderingen, renovatie van het stalen brugdek en vernieuwing van de technische installaties. De werkzaamheden zijn begin 2009 gestart en zullen naar verwachting medio 2012 kunnen worden afgerond.

Bijzonder aan de noodbrug is dat het bewegingswerk van de twee beweegbare noodbruggen is samengebracht tot één bewegingswerk, dat omgezet kan worden wanneer dit voor de voortgang van de restauratiewerkzaamheden nodig is. Daarnaast zijn in de bruggen twee hydraulisch aangedreven kleppen aangebracht ten behoeve van de bovenleiding van de tram. De hulpbrug is een maatwerkbrug, maar ook bruikbaar voor andere bruggen waar trams etc. gebruik van moeten maken en die vervangen moeten worden.

Technische Specificatie

DOORVAARTBREEDTELENGTEGEWICHT
Hulpbrug met dubbele doorvaart7,6 en 7,4 m13,65 m
Brugdekken8 m16,2 m2 x 78,3 ton
Kelderdekken4 m16,2 m2 x 33,9 ton

  • ISO 9001
  • EN ISO 3834-2
  • EN 1090-1
  •  VCA**
  •  CO² prestatieladder