Terug

Uitdagingen en Realisatie Tetrahedron kraan

Uitdagingen en pioniersmentaliteit

Bij Solidd omarmen we uitdagingen die ons de kans geven om te groeien en innoveren. Toen Tetrahedron ons benaderde voor het fabriceren van hun revolutionaire Tetrahedron testkraan, waren we ons bewust van alle ophef rondom het gedurfde ontwerp. Het was een Innovatief nieuw kraan concept, een onontdekt terrein dat vroeg om een solide dosis aan pioniersgeest. Toen we onszelf overtuigd hadden van de haalbaarheid van dit project waren we vastbesloten om samen met onze opdrachtgever, Tetrahedron, te bewijzen dat zelfs de meest gedurfde ideeën werkelijkheid kunnen worden.

Technische uitdagingen en innovatie

De Tetrahedron kraan bracht een unieke combinatie van technische uitdagingen met zich mee. We moesten een kraan fabriceren die, gezien zijn vorm en grootte, relatief licht van gewicht was maar toch uiterst sterk en nauwkeurig. Daarbij waren de toleranties door de 3D geometrie van het ontwerp een uitdaging om te behalen. Door gebruik te maken van dunwandig hoogsterkte staal en nauwkeurige 3D-metingen hebben we de benodigde sterkte en precisie weten te bereiken, waardoor we deze complexe puzzel succesvol konden oplossen.

Samenwerking en gemeenschappelijk doel

In onze samenwerking met Tetrahedron hebben we een gemeenschappelijk doel nagestreefd: het realiseren van een kraan die niet alleen solide is in naam, maar ook in ontwerp. Onze expertise op het gebied van fabricage en projectmanagement, gecombineerd met Tetrahedron's theoretische kennis over het concept en ontwerp, vormden de basis waarop we dit project hebben gebouwd. Deze gedeelde toewijding en het gezamenlijke probleemoplossend vermogen waren duidelijk merkbaar gedurende het hele proces. Iedereen had de focus op de realisatie van het project, waarbij eigen bedrijfsbelangen ondergeschikt waren aan het grotere doel. Beide partijen hebben concessies gedaan om dit project te realiseren; het was een kwestie van geven en nemen met als hoofddoel de succesvolle afronding van de kraan.

Resultaten en toekomstperspectieven Tetrahedron kraan

Het succesvol afronden van de Tetrahedron kraan is een mijlpaal die ons met trots vervult. We hebben bewezen dat we in staat zijn om grenzen te verleggen en innovatieve oplossingen te leveren in de offshore wind markt, ook in de meest veeleisende omstandigheden. Het projectmatig bouwen van de afzonderlijke onderdelen was zowel een logistieke als een planmatig technische uitdaging, waarbij alles uiteindelijk naadloos moest samenkomen in toleranties, maatvoering en tijd.

Vanwege de indrukwekkende afmetingen, is de kraan in delen gebouwd en per ponton naar Vlissingen getransporteerd. In Vlissingen is de eerste kraan van dit ontwerp opgebouwd. Wij hebben op locatie nog een aantal ‘veldlassen’ uitgevoerd voor de constructiedelen die te groot waren om in een stuk te transporteren. De Tetrahedron heeft de eerste testprocedure succesvol doorstaan en daarmee kijken wij vanuit Solidd terug op een geslaagd project.

Technische specificatie:

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

Kraan

112,8m24,9m37,5m

Tetrahedron
- Giek met spreaders

75T

Base Frame
- Base frame
- Mast met spreader
- Front legs

125T
Acces5T

Link naar Video Tetrahedron Kraan

  • ISO 9001
  • EN ISO 3834-2
  • EN 1090-1
  •  VCA**
  •  CO² prestatieladder